mandag den 6. juni 2011

Program for mandag den 6. juni 2011

I dag mødes de seks kokke Christian Bau, Bo Bech, Paul Cunningham, Toni Liechtle, Magnus Nilsson og Mads Refslund i Århus, for at deltage i ’The First Regional Nordic Food Festival’, som skydes i gang om ganske få timer. Dagens program er klar og ser således ud:

Kl. 13.00 samles kokke og journalister i Århus, hvorefter Thorsten Schmidt tager dem med på en guidet bustur gennem det lokale, østjyske landskab. Turen går først gennem Marselis skovene, hvor havets og skovens råvarer vil være i fokus. Efterfølgende går turen til Moesgaard, hvor de smukke søer og gamle vikingetraditioner vil være toneangivende for den gastronomiske inspiration. Næste stop er den Økologiske Have i Odder, hvor Thorsten Schmidt vil fortælle om haven og de muligheder den tilbyder, samt hvordan han selv bruger dens råvarer i det nordiske køkken på ’Restaurant Malling & Schmidt’. Til sidst eskorteres alle deltagere til Norsminde, hvor der er arrangeret vinsmagning hos Strobel Vinimport, inden turen igen går mod Århus og ’Restaurant Malling & Schmidt’.

Aftenens program består af bålmad og hyggeligt samvær kokke og journalister i mellem, inden det igen går løs i morgen med nye kulinariske oplevelser og gallamiddag.