mandag den 30. maj 2011

Baggrunden for ’The First Regional Nordic Food Festival’


Idéen til ’The First Regional Nordic Food Festival’ begyndte allerede at spire i 2009, men kunne først blive en realitet to år senere, i takt med forårsflytningen af ’Restaurant Malling & Schmidt’ fra det indre Århus, til de større og mere landlige omgivelser på Grenåvej i Risskov. Nu er den spirende idé blevet en frodig, grøn plante, som for første gang nogensinde, står klar til at springe ud i Østjylland mandag den 6. til tirsdag den 7. juni 2011.

’The First Regional Nordic Food Festival’ bygger på tanken om at skabe en positiv distance til det nordiske køkken i hovedstadsområdet, og derved give Århus sin egen identitet og placering på det gastronomiske verdenskort. Grundtanken er at skabe en kulinarisk symbiose mellem det varierede, østjyske landskab og de regionale råvarer, som omgiver os i hverdagen; -dog med plads til inddragelse af eksotiske islæt, som eksempelvis fjordrejer fra Grønland eller tang fra Island. Vi tror samtidig på, at mødet mellem mennesker skaber kreativitet og inspiration, og derfor har vi inviteret seks stjernekokke og en håndfuld journalister fra hele Europa, til at være en del af festivalen, og derigennem berige hinanden. Vi har krydret det hele med en god portion lokale ildsjæle, for uden hvem, ’The First Regional Nordic Food Festival’ ikke havde været mulig.

For første gang i Danmark afholdes en nordisk madfestival uden for København, og det er vi stolte over, og glade for at kunne præsentere. Vi glæder os til at berette løbende fra ’The First Regional Nordic Food Festival’, og fortælle om de aktiviteter der venter forude.

På gensyn.

Rikke Malling, Thorsten Schmidt og samarbejdspartner Sonja Poulsen, Sop & Co.