Oven på en fantastisk åbning af ’The First Regional Nordic Food Festival’ i går, mødtes kokkene i dag til brunch på ’Restaurant Malling & Schmidt’. Med inspiration fra gårsdagens oplevelser, vil de syv stjernekokke bruge dagen i køkkenet, hvor de hver især vil forberede en nordisk ret til aftenens gallamiddag. Kl. 18.00 ankommer 80 gæster til en 6-retters menu, som ser således ud:
Thorsten Schmidt
Enebærrøgede kartoffelchips
Pil-selv-ærter
Grønne og hvide asparges
Nordisk hollandaise
Ferrari Rose, Trento
Thorsten Schmidt
Nye høbagte kartofler med økologisk caviar
Skovdue i egen rede
2010 Riesling, Muddy Water
Mads Refslund
Jomfruhummer – MR Classic
2010 Riesling, Muddy Water
Bo Bech
2 x røget ål og spæde løg
2009 Cote de Beaune Blanc Drouhin
Christian Bau
Pighvar – sød sur stærk
2007 Chardonney, Torres Californien
Magnus Nilsson
Oksehøjreb fra bål – løg
2008 Inedité Cendrillon, Corbieres Rouge
Paul Cunningham
Gammeldags ymer som sorbet & vilde urter
2009 Charles Hours Jurancon Clos Uroulat
Toni Leichtle
Østjyske jordbær
2009 Charles Hours Jurancon Clos Uroulat
Thorsten Schmidt
Vafler over bål – hjemmelavet syltetøj & softice med regionens vilde urter
Kaffe & the
Vi håber på endnu en kulinarisk og inspirerende dag i selskab med kokke, journalister, sponsorer og gæster, og vi ser frem til næste års ’Regional Nordic Food Festival’.
I de kommende uger vil vi oploade tekst og billeder fra hele festivalen, så hold øje med vores blog på www.regionalnordicfood.blogspot.com